Simplon biedt een veelzijdige en grensverleggende programmering op het gebied van popmuziek, cultuur en lifestyle voor jongeren uit de stad Groningen en omstreken. Met een grote en een kleine zaal programmeert Simplon tweehonderd evenementen en activiteiten per jaar. Simplon vervult in de regio Noord-Nederland een voorhoedefunctie voor het programmeren van dance en elektronische muziek en is het belangrijkste podium voor urban en hiphop cultuur in Noord Nederland. Daarnaast programmeert Simplon popmuziek, niches zoals metal en punk, verder incidenteel folk en jazz-, comedy- en andere avonden die aansluiten bij het doelgroepenprofiel.

Wild Sea heeft de site van Simplon gebouwd en gezorgd voor een goede connectie met het ticketing systeem 'Stager'

Meer weten over dit project?

Eric Cuperus | e.cuperus@wildsea.nl | 050 - 2111472

Vergelijkbare projecten

In 2018 presenteerde Weekend at Waikiki na 24 jaar weer een nieuw album ‘SONAR’ en de bijzondere Graphic Novel ‘Hannah’. 
ITurnIT wil het primair en voortgezet onderwijs helpen om kinderen voor te bereiden op de digitale samenleving. Het is belangrijk om kinderen de kennis en kunde mee te geven om goed te kunnen functioneren in deze gedigitaliseerde samenleving.
Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van onafhankelijke platenzaakeigenaren en medewerkers in Baltimore, USA. Ook Nederland kent nu Record Store Day!