Kasteel.gro

Kasteel.gro, het nieuwe kasteel, is een broedplaats, een playground en een werkplaats voor digitaal vakmanschap.

ACM Opleidingen

ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken. Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist.

Powerfest

In samenwerking met Eurosonic Noorderslag en Watt-Now ontwikkelden we een slimme meter waarmee duidelijk werd hoeveel energie er tijdens het festival bespaard kon worden.

ITurnIT

ITurnIT wil het primair en voortgezet onderwijs helpen om kinderen voor te bereiden op de digitale samenleving. Het is belangrijk om kinderen de kennis en kunde mee te geven om goed te kunnen functioneren in deze gedigitaliseerde samenleving.

Snaveltje | Beaky

‘Snaveltje’.¬†Een innovatief platform dat kinderen spelenderwijs leert lezen. Wij combineren houten speelblokken met de laatste technieken uit de digitale wereld.

Molecula

Begin nu en maak met Molecula de onzichtbare molecuulwereld zichtbaar. Ontdek met de camera van je smartphone de alledaagse moleculaire wereld in 3D.

Noorderpoort App

Download nu de Noorderpoortapp en blijf op de hoogte van al het nieuws van Noorderpoort, de open dagen en de Jaarprijs.

Heutink | Educo

Augmented reality voor kinderen. Spelenderwijs leren met tablet en houten puzzels. Deze mobiele applicaties bevatten leerzame oefeningen voor kinderen om het vocabulair uit te breiden (verhalen, rijm and liedjes) en stimuleert tegelijkertijd motorische vaardigheden (als voorbereiding op het schrijven).

Hoogbegaafdheid, de meester de baas

Veel leraren kennen de verschillen tussen hoogintelligente en hoogbegaafde leerlingen niet. Deze serious game voor leraar en leerling geeft een verbeterd inzicht in hoogbegaafdheid en specifieke onderwijsbehoeften.