International Cargo Bike Festival

In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n 100 bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben.

Impact Noord

Impact Noord, een vereniging die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland aanjaagt en versterkt.

Groningen Klimaatbestendig

Er is ook een heleboel wat jij kan doen – en waar je jezelf, je straat en de wereld direct een groot plezier mee doet. En waar de gemeente je bij van dienst kan zijn. Begin vandaag nog!

Powerfest

In samenwerking met Eurosonic Noorderslag en Watt-Now ontwikkelden we een slimme meter waarmee duidelijk werd hoeveel energie er tijdens het festival bespaard kon worden.

Elk dorp een duurzaam dak

Het programma ‘Elk dorp een duurzaam dak’ ondersteunt dorpen in het gaswinningsgebied om ontmoetingsplekken toekomstbestendig te maken.

Grunneger Power

Grunneger Power is een energiecoöperatie uit Groningen. Ze leveren groene energie die wordt opgewekt dóór Groningers, vóór Groningers.

Kennis VanOns

Wil je samen concreet aan de slag met het opwekken besparen en leveren duurzame energie?

Energie VanOns

Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. Stroom wordt lokaal opgewekt door al bijna honderd energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf.