Weekend at Waikiki

In 1994 verscheen Sputnik. Een bijzondere plaat geproduceerd door Tom Holkenborg; op dat moment bandlid van Waikiki. Dezelfde Tom Holkenborg die later als zomergast, grammy boy junkie XL en vooral als composer van filmmuziek (MAD MAX) geschiedenis zou schrijven. Sputnik kreeg fantastische recensies en Waikiki ging weer op tour. Na de tour trok Waikiki zich terug in de inmiddels ‘aangeschafte’ Studio Spitsbergen. De band bleef bij elkaar, trad sporadisch op en genoot van het muziek maken. In 2015 werd begonnen met de eerste schrijfsessies en opnames voor een nieuw album. Dit kwam in een stroomversnelling door een kortstondige tour naar Rusland.

30 jaar geleden voeren de Waikiki’s met een boot op de Wolga van Moskou naar de Kaspische Zee. Onderweg werden legendarische concerten gegeven in de deels gesloten steden aan de Wolga. Op 30 juli 2016 speelde Waikiki weer aan de oevers van de Wolga in Nizhny Novgorod, het vroegere Gorki. Meer dan 30.000 mensen lieten merken dat ze de band niet vergeten waren. Tot op het bot gemotiveerd kwam de band weer terug in Nederland en is direct de studio ingedoken. In 2018 presenteerde Weekend at Waikiki na 24 jaar weer een nieuw album ‘SONAR’ en de bijzondere Graphic Novel ‘Hannah’.

De Waikiki’s komen bijna allemaal uit het Friese plaatsje Wolvega, maar leven sinds jaar en dag in Groningen vlak bij hun geliefde studio’s in Grijpskerk en Zuidbroek. Anders is Waikiki nog altijd. Zeven man op het podium, drie gitaren, bas, drums, toetsen en zang. De muziek, een wonderlijke mix van Roxy Music, Bowie, Talking Heads, Devo, New Order en Zappa, lijkt tijdloos en wordt door SONAR moeiteloos gecombineerd met nu.

—-
Zang: Thijs Helfrich | Zang & toetsen: Wijnand Helfrich | Drums: Andre Gubbels | Gitaar & zang: Henk Gubbels | Gitaar: Han Raggers | Gitaar: Gert-Jan Veenstra | Bas: Jan Dijksma | Geluid: Raymond Buis | Licht: Klaas Pen!

Wild Sea heeft een ‘bijzondere band’ met Weekend at Waikiki. Waar wij konden, hebben wij de band ondersteund met artwork, de videoclip en een bijzondere website.

Meer weten over dit project?

WILD SEA BV
Helperpark 274 – 9
9723 ZA Groningen
The Netherlands
+31 (0)50 2111472