Deze app is een maatje voor mensen die willen stoppen met roken. De app biedt ondersteuning tijdens het stoppen-met-roken proces. De app is makkelijk in gebruik en is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten van het stoppen-met-roken proces.

Chatten, spaardoelen en een dagboekfunctie

Om het gebruik van een stoppen-met-roken-app tot een succes te kunnen maken, zijn er diverse studies geraadpleegd voor de ontwikkeling van de app. Zo biedt Stopmaatje mogelijkheden en suggesties voor steun indien men toch behoefte krijgt aan een sigaret. Deze steun kan gezocht worden in de chat, waar contact opgenomen kan worden met lotgenoten. Ook kan men kiezen om een maatje op te bellen. Daarnaast kun je met Stopmaatje spaardoelen instellen; dit stimuleert om het geld dat bespaard wordt door niet te roken ergens anders aan te besteden. De app biedt ook een dagboekfunctie waarin de moeilijke momenten worden beschreven, die zelfreflectie bieden.

Wild Sea ontwikkelde deze mobiele applicatie èn beheeromgeving in samenwerking met Saxion (lectoraat Technology, Health & Care), Tactus VerslavingszorgMedisch Spectrum Twente (MST) en de Universiteit Twente (UT).

Meer weten over dit project?

Joost Nuijten | j.nuijten@wildsea.nl | 050-2111472

Vergelijkbare projecten

HartslagNu is het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Zij is ontstaan uit de twee belangrijkste burgerhulpverlenersplatformen van Nederland: HartslagNu en HartveiligWonen.
BEEC levert een totaaloplossing om (zorg)organisaties te faciliteren in het gestructureerd intern auditeren en instrueren. Op het juiste moment, tijd en plaats aan de juiste persoon!
Met Stan is hulp altijd nabij in geval van acute noodsituaties. Van hartstilstand tot calamiteit, van ongeluk tot bedreiging.