Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van onafhankelijke platenzaakeigenaren en medewerkers in Baltimore, USA. De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Dit jaar, op 21 april 2018, vond de 11e editie plaats. In Nederland wordt Record Store Day voor de 9e keer gevierd.

Inmiddels komen meer dan 3.000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Dit unieke evenement vindt plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken, in 23 landen verspreid over Europa, Amerika, Azië en Australië en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld.

Wild Sea heeft de site ontworpen en gebouwd! Speciale aandacht voor de store locator en de Vinyl 33 chart.

Meer weten over dit project?

Eric Cuperus | e.cuperus@wildsea.nl | 050 - 2111472

Vergelijkbare projecten

Op 23 april vond de derde editie van TEDxYouth Groningen plaats in Grand Theatre. Acht sprekers met elk een kort, inspirerend verhaal over bijzondere levenslopen.
Iduna is hét poppodium van Drachten en omstreken waar je terecht kan voor de beste concerten, festivals en dancefeesten.
ESNS is dé plek om de gevestigde artiesten van de toekomst te ontdekken. ESNS is het grootste showcase festival van Europa dat vier dagen lang een podium biedt aan Europese artiesten.