BLØF heeft in haar twintigjarig bestaan een traditie opgebouwd in het introduceren van nieuwe technieken om muziek te promoten. Met het ontwikkelen van deze bijzondere Augmented Reality clip kwam daar een nieuw hoofdstuk bij. 

Na het installeren van de 'BLØF -- Zo Stil' app op een mobiele telefoon of tablet, kon de gebruiker een bepaalde marker scannen met de camera. De marker is de cover van de Best-Of CD 'Hier' en de ABRI-poster. Vervolgens startte de videoclip op de CD of poster, waardoor BLØF in de eigen huiskamer of in het bushokje was te zien, en het beeld interactief was met de bewegingen van de gebruiker. De band maakte hiervoor speciale opnames voor een green screen waarna Wild Sea de band onder andere in een woestijn, fabriekspand en clubzaal wist te zetten.

Wild Sea verzorgde het concept en de graphics van deze AR app.

Meer weten over dit project?

Eric Cuperus | e.cuperus@wildsea.nl | 050 2111472

Vergelijkbare projecten

Fedde Le Grand wordt beschouwd als een van de meest bepalende figuren in het snel evoluerende genre van de housemuziek. Zijn invloed wordt voortdurend gevoeld in het elektronische landschap.
VERA is hèt centrum voor de Popcultuur in Groningen, ook wel omschreven als: Club for the International Pop Underground.
Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum ontwikkelt informatie voor Onderwijs, Sociaal domein en Cultuur & Historie.