Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. Stroom wordt lokaal opgewekt door al bijna honderd energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. De winst die we maken, geven we terug aan de regio. Van dorpshuis via speeltuin tot weer nieuwe windmolens of zonnepanelen: Energie VanOns geeft de regio extra energie.
Highlight: plaats op homepage
STAPP
Met het geïntegreerd digitaal therapeutisch instrument ‘ST app’ willen we de logopedie voor mensen met spraak- en taalproblemen tgv een hersenletsel met inzet van innovatieve technologie en nieuwe wetenschappelijke inzichten op een hoger plan brengen. Patiënten kunnen onafhankelijk van tijd en plaats op een zelfstandige en plezierige manier oefenen. De logopedist kan op afstand oefeningen klaarzetten en biedt daarmee hulp op maat (second screen technologie).
Wij leveren met deze toepassing een bijdrage aan het slimmer en efficiënter organiseren van de (revalidatie)zorg tot in de thuissetting van mensen met hersenletsel. We kunnen met ST app de patiënt meer zelf de regie geven over waar en wanneer te trainen. Door inzet van recente wetenschappelijke inzichten, second screen technologie, gaming-elementen en beeldcommunicatie in dit project, wordt de logopedische zorg niet alleen efficiënter en kwalitatief beter maar ook plezieriger en uitdagender voor de doelgroep.
De zorginstelling krijgt toegang (accountgegeven) tot deze logopedie modules door een bestelling te plaatsen in de webwinkel van UMCG CvR.
De contactpersoon van de zorginstelling voegt de logopedisten toe die werkzaam zijn binnen die zorginstelling; zo krijgt ieder zijn eigen accountgegevens.
Elke logopedist kan vervolgens weer zijn eigen patiënten toevoegen aan de app en per patiënt oefeningen op maat aanmaken. Het gaat o.a. om het instellen van het oefenniveau en de juiste interventies (hulpknoppen). De patiënt kan deze oefeningen vervolgens tijdens de logopedische therapie, maar ook buiten de logopedische behandeling om, zelfstandig opstarten en uitvoeren op een eigen iPad.
Stan
Waar is de nood? Hoeveel hulp is gewenst? En over welke vaardigheden moeten de hulpverleners beschikken? Het ingenieuze Stan-systeem alarmeert en stuurt precies de juiste hulpverleners voor elke situatie.
Tienduizenden mensen staan in Nederland dag en nacht voor je klaar in geval van nood. Professionals en burgerhulpverleners die onmiddellijk reageren als hun hulp of zorg gewenst is. Dat is het Stan netwerk.
Stan is altijd standby to help bij reanimaties (the CPR network), calamiteiten op de werkvloer (the safety staff), voor inzet van (semi-)professionele hulpverlening (the response team) en bij dreigende situaties in het openbaar vervoer (the security crowd).
Hartslagnu
HartslagNu is het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Zij is ontstaan uit de twee belangrijkste burgerhulpverlenersplatformen van Nederland: HartslagNu en HartveiligWonen. De twee zijn samengevoegd in een nieuwe stichting, die de naam HartslagNu draagt. HartveiligWonen levert de technologie die bij het automatisch alarmeren van burgerhulpverleners wordt gebruikt.
In de nieuwe stichting participeren naast HartslagNu en HartveiligWonen ook De Hartstichting, GGD GHOR Nederland en het Nederlandse Rode Kruis. Alle partijen brengen hun expertise mee om de burgerhulpverlening voor reanimaties en AED-gebruik centraal te borgen. Het wordt mogelijk deze vorm van hulpverlening eenduidig te organiseren en duurzaam te verankeren in de samenleving.
De samenwerking wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sectororganisatie Ambulancezorg Nederland.